Bodrum papatyası bakımı, çiçek açma nitelikleri çeşidine bağlıdır. Asteraceae (papatyagiller) familyasındandır. Bu cins papatyaların biyolojik adı: Osteospermum. Yepyeni kültivarları daha uzunca müddetli çiçek açmaya devam edebilir. Eskiyen türlerse soğuğa karşı sağlam olmayanlar ilkbaharda ve güzde, soğuğa sağlam türler yalnızca ilkbaharda çiçeklenir.
Afrika papatyası soyundan etkili ve ılıman iklimlerde ömürlü bir nebattır. Rüzgarlı olmayan, bol güneşli iyi drenajlı ve hafif topraklı yerleri sever. Uyumlu koşullarda ilkbahar ve yaz süresince çok çiçek açar. Öyle ki çiçekten nebatı görünmez. Tohumdan yetiştirmek zahmetlidir. Çiçekleri papatyaya benzer. Bu çiçeklerin renkleri, mavi, mor, pembe, san veya krem olabilmektedir. Yaprakları mızrakımsıdır. Birtakım türlerinin kenarları düz, bazıları tırtıklıdır. Tohumlarını ekmek amaçlı en uyumlu zaman mart ayıdır. Ekimi kapalı ve ılık bir yerde yapın. Fideden yetiştirmek daha kolaydır. İlkbahar ve yaz aylarında satın aldığınız fideleri bahçe ve balkonlarınıza dikebilirsiniz. Dikim esnasında fidelerin arasında 30 santimetre uzaklık bırakmayı unutmayın. Dikim amaçlı açtığınız çukurun, yeri belli bir süre daha derin olması gereklidir. 30-60 cm civarı boylanma yapabilir. En sıhhatli gelişimi soğuk olmayan iklimlerde gösterir. Güneşi sever. Geçirgen özellikteki topraklarda yetiştirilebilir. Toprağının devamlı nemli tutulmasını arzu eder. Bilhassa önce 2 hafta sulaması gereklidir. Kış aylarında köklerini muhafaza etmek amaçlı kuru yapraklarla örtmeyi unutmayın.
Bakımı, yetiştirilmesi
Yukarıda özelliklerini okuyarak bakımında dikkatli olmalıdır. Toprak seçmez fakat sulama konusu önem taşıyor. Bu papatyalara en güzel benzer Çeşme papatyalarıdır.
Toprak: Suyu iyi geçiren olması şartıyla birçok farklılık etmez. Yoksul ve tuzlu topraklarda dahi iyice gelişmektedir.
Sulama: Çiçeklenme dönemlerinde aşırıya kaçmayarak sık sık sulanmalı. Toprağın tamamen kupkuru kalmamasına özen göstermelidir. Yazın çiçek açmıyorsa sulama mühim değildir. Susuzluğa, kuraklığa karşı dayanıklıdır. Saksılarda yetiştirilirse ayda bir kez nebat besini verin.
Çoğaltılması: Bodrum papatyalarının çoğu türleri melezdir. Tohumlarını ekseniz benzer özellikte bodrum papatyaları elde edemezsiniz çünkü kolay tohum da vermezler. Onun amaçlı aynı ritm de devam ettirmeli dilediğiniz sevdiğiniz türleri çelikle çoğaltmalısınız. Tohumdan yetiştirecekseniz tohumlar serin havada çimlenir. İlkbaharda fazla gecikmeden tohumları ekmelisiniz. Ya da kış mevsiminde don vakası görülmeyen yerlerde, tohumları yaz sonunda ekeceksiniz. Tohum ektiğiniz kasaları (yaz sonunda ekmişseniz) ilkin kuzeyli serin rüzgarları meydan bir yerde tutun. Tohumlar çimlenmeye başlayınca güneşli yere alın.
Çelikle çoğaltılması: En iyi köklenme vakti İstanbul da Mayıs ayı başı veya Eylül sonudur. Havaların uygun olduğu saatlerde 16-23°C meydana geldiği, ekstra sıcakların meydana gelmediği günlerde çelikle üretmeye başlayacaksınız. Tomurcuklu olmayan yan dallardan alın. İnce bir makasla alt yapraklarını kesinlikle. En üstte 2 yaprak kalsın. Bunları kapalı tutmalısınız. Yeri doğruca güneş almamalı fakat güçlü aydınlık olmalı. Bir ayda köklenirler. Onlarda tepe budaması yapmayın. Bodrum papatyalarınızı kış mevsiminde don olaylarından korumalısınız.
Daldırma ile çoğaltmak: Siz bir şey yapmasanız da kendi kendine yetişmesi sık sık görülür. Başka bir deyişle uzayan dalları toprağa temas ederse kök verir ve o kök toprağa işler. Şansa bırakmayıp bu işi siz daha garantili yapabilirsiniz. Uzunca dallarının bir bölümünü 5 cm derinlikte toprağa gömün. Dalın ucunu gömmeyin.